Полезна информация за натуралните парфюми

Натурален парфюмИзкуството на създаване на аромати, се заражда в Древен Египет и Древна Месопотамия, по-късно се развива от древните римляни и перси, а през Средновековието се усъвършенства от араби и европейци. Използването на парфюмите в миналото е било по чисто практически причини - за прикриване на неприятните телесни миризми, които се появявали в резултат от рядко къпане. В продължение на хилядолетия при създаването на парфюми са се използвали само натурални продукти, като едва през последното столетие, с развитието на химическата промишленост, в парфюмерията навлизат изкуствено създадените аромати, парабени, изкуствени оцветители, консерванти и др. Въпреки широкото навлизане на изкуствено създадените парфюми, натуралните парфюми остават предпочитани за всички, които не искат да тровят организма си с вредни химически вещества, както и за тези, които предпочитат натуралните парфюми заради техните безспорни предимства.

Натуралните парфюмите имат много по-голяма трайност, попиват в кожата и ароматните молекули се освобождават постепенно под действието на излъчваната от тялото топлина. Те имат по-високата концентрация на аромати - 20% и въздействат положително върху организма ни, поради съдържанието на натурални етерични масла. Нанасят се в т.нар. точки на пулсации - вътрешната страна на китките, в основата на шията, зад ушите. Натуралните продукти, които се влагат в парфюмите и придават техния неповторим аромат, се извличат под формата на етерични масла от различни растения, а по-малка част от тях имат животински произход (мускус от елен, амбра от кашалот, пчелни продукти и др.). Натуралният парфюм образува кристали при ниски температури, което удостоверява качеството и дълготрайността му.

Направата на натурален парфюм в домашни условия е значително по-трудно от създаването на други домашни козметични продукти. На първо място можете да срещнете трудности при намирането на всички необходими продукти, а дори и да успеете да си набавите всички натурални съставки, ще са ви необходими много време и опити за да създадете приятно и желано ухание. Ако нямата време и желание да експериментирате с направата на парфюм в домашни условия, можете да се доверите на закупуването му от сертифициран производител, което е гаранция, че в състава му действително не влизат онези изкуствени вещества, заради които сте се отказали от марковите парфюми.

Ние, от Алба Групс, използвайки дългогодишния си опит в производството на натурална козметика и етерични масла създадохме серията Crystal, в която използваме етерични масла, произведени от нас. При създаването на парфюмите Crystal Light и Crystal Intense, вложихме натурални етерични масла от лавандула, герания, маточина, хвойна, бор, сандалово дърво, салвия и разбира се Розово масло, получено от "Царицата на цветята" - Роза Дамасцена. Ухание, чието магнетично присъствие не може да остане незабелязано...